HAUGGJEGLA

EN UTROLIG OPPLEVELSE

Hauggjegla Fyr ligger utenfor idylliske Veiholmen i Smøla kommune. Her kan du bo i selve fyrtårnet, og samtidig får du oppleve et lite og autentisk kystmiljø her ute på Veiholmen.

Blikkstille dager og kvelder eller naturkreftene i fri utfoldelse, hvor bølgene kan slå 14 til 15 meter opp langs tårnveggene.

Det 28 meter høye fyret ble tatt i bruk i 1922 og var bemannet helt til det ble automatisert i 1988. Lyset fra Hauggjegla når 15,3 nautiske mil ut i havet under optimale forhold. Fyret er det nordligste byggverket i Møre og Romsdal fylke og Fyret er ikke landfast og det kreves båt for å komme dit.

Fyrtårnet er en god representant for de nyere, høye, sylindriske støpejernstårnene og anlegget har stor grad av opprinnelighet. Fyrstasjonen har ved sin dramatiske beliggenhet og sin stramme arkitektur, stor identitetsskapende verdi.

Haugjegla fyrstasjon er som mange andre fyrstasjoner i dag et fredet kulturminne. Et kulturminne som i tillegg er i daglig bruk både som hjelpemiddel for skipstrafikken, men også som overnattingssted for turister og tilreisene. Selv om det ikke er noen fyrvokter ansatt på fyret, skaper kulturminne også i dag både arbeid og verdier rundt seg.

Haugjegla fyrstasjon er derfor et levende kulturminne! Et kulturminne som for staten og kommunen er en synlig indikator på i hvilken grad de lykkes i å etablere en bærekraftig vekst i regionen. For oss andre et rekreasjonssted for mestering og læring. Fyrstasjonen er blitt et populært reisemål for turister, både norske og utenlandske.

Vi har opp til 10 overnattingplasser der ute og stedet er populært for alle som ønsker seg noe annerledes og spektakulært, gjerne i kombinasjon med å bo på Havkroa. Vi har båt transport til og fra Fyret som ligger på en egen øy utenfor selve fiskeværet. Her får du en naturopplevelse av de sjeldne. Er du heldig vil selveste Fyrmester Iversen stå for transporten ut til Fyret.

Vi har også en spesiell «brudesuite» der ute som er det gamle soverommet til «fyrmesteren» som er blitt veldig populær for nygifte og par som ønsker å oppleve noe spesielt.

Book i vår booking portal eller ring oss for å få sydd sammen en pakke som er tilpasset deres behov. Det kan være bryllup, teambuildinger,  bursdager, familieturer med fiske eller en romantisk weekend for deg og din bedre halvdel.

Dere er alle velkommen til et spennende besøk her ute! Hilsen Fyrmesteren